Babzsák töltőanyag
Thermobeton Masterplast
Thermobeton padlóhoz
Thermobeton lejtésképzés
Thermobeton födém szigetelés
Thermobeton padlás szigetelés
Mendencék beágyazása
Lemez és akril kádak beágyazása
Felhasználás > Thermobeton lejtésképzés

Thermobeton padlóhoz
thermo_padlo.gif Talajon fekvő padlók vagy padlófűtés alatti hőszigetelésként 6-7cm P250-es Thermobeton alkalmas. A Thermobetonban a gépészeti csövek jól elvezethetőek. A Thermobetonra 0,09mm vastag PE fóliát kell teríteni, majd erre kell elkészíteni a 6 cm-es aljzatbetont vagy a fűtött aljzatot. (padlófűtésnél a fűtőcsöveket az aljzatbetonban kell vezetni). Thermobeton alkalmazható táblás hőszigetelések esetén is, hiszen a kanyargó gépészeti csövek és a hőszigetelés között hézagok alakulnak ki, amit Thermobetonnal könnyen ki lehet tölteni.
Forrás: themobeton.hu     top
Thermobeton lejtésképzés
thermo_lejtes.gif A P350-es Thermobetonnal egyszerűen meg lehet adni a zárófödémek lejtését, lejtéskorrekcióját, a legtagoltabb felületen is. A Thermobeton lejtésréteg könnyű és nagyon jól szigetel, ami hatékonyabbá teszi a lapostető hőszigetelését. A Thermobeton nem dűbelezhető, de 1,5cm-es pc simítással ütésálló, bitumenes lemezzel szigetelhető. (a szerkezetben levő pára elvezetéséről gondoskodni kell.) Fordított rétegrendű leterhelt tetők lejtésképzésének legcélszerűbb anyaga. Az 5cm-nél vékonyabb részeken nagyobb cementadagolással és homok hozzáadásával lehet dolgozni.
Forrás: themobeton.hu     top
Thermobeton födém szigetelés
A poroszsüveg-boltozatos, téglabetétes, tálcás födémmel készített régi épületeknél nagy súlyú, egészségtelen salakot alkalmaztak feltöltésként, amit a felújítás során eltávolítanak. A salakfeltöltés helyére a Thermobeton kiváló megoldás. Nagyon könnyű, egészséges, jól terhelhető, a gépészeti vezetékeket el lehet vezetni benne. A P350-es Thermobeton 4-5cm-es cementesztrich kéreggel alkalmas minden burkolat alá. Ez a rétegfelépítés jelentős súlycsökkentést jelent a födém számára. Az esztrich és a Thermobeton közé 0,09 mm vastag PE fóliát kell fektetni.
Forrás: themobeton.hu    top
Thermobeton padlás szigetelés
thermo_padlas.gif 11-13 cm vastag Thermobeton hézagmentesen szigeteli a padlásfödémet. Thermobeton alá 0,15mm vastag PE párafékező fóliát kell teríteni. Mivel a betonból a polisztirolszemcsék kipereghetnek, ezért érdemes a felületét 1 cm vastag pc (misung) simítással kérgesíteni. Ott ahol gyakran járnak a padláson, P250-es Thermobetont kell beépíteni 2cm-es pc simítással. Nagy előnye, hogy egyenetlen, régi födémekre is elkészíthető, teljes felületű hézagmentes szigetelést ad.
Forrás: themobeton.hu     top
Mendencék beágyazása
thermo_padlas.gif A földbe süllyesztett előregyártott műanyag úszómedencék rugalmas hőszigetelő ágyazatának és oldalfal megtámasztó töltésének a P200-as Thermobeton ideális anyag. A kiemelt munkagödör aljára és oldalára 0,15 mm vastag PE fóliát kell teríteni, majd az aljába 8-10 cm vastag P200-as Thermobeton réteget készíteni. A friss Thermobetonra kell helyezni a medencét. A medence fala és a fólia közé szintén 10-15cm vastag P200-as Thermobetont kell önteni. A medence fala mellé való töltésnél a medencét folyamatosan kell vízzel feltölteni a betonozás szintje alatt 40 cm-el. A Thermobeton ágyazatban levő medence biztos, de rugalmas megtámasztást kap. A hőszigetelő ágyazat miatt a víz nyáron hamarabb felmelegszik, a meleget (akár egy thermosz) tovább megtartja.
Forrás: themobeton.hu     top
Lemez és akril kádak beágyazása
thermo_akril.gif A kültéri medencékhez hasonlóan a lakásban levő lemez és akrilkádak (a ma olyan divatos sarokkádak) esetén is fontos a rugalmas ágyazat. A P200-as Thermobeton nem csak teljes felületen támasztja meg a kádat, hanem hőszigetel is. A meleg fürdővíz lassabban hűl ki.
Forrás: themobeton.hu     top

A weboldal tulajdonosa: Hőfék Kft. 1185 Budapest, Nyíregyháza utca 23. mobil:+36 20/372 5464 t+fax: 1 291 1566. © Copyright: Hőfék Kft.