Polisztirol gyártás a
Polisztirol gyártás b
Thermobeton Ezermester

Leírások > Polisztirol gyártás b

    Habosítható polisztirol (EPS, Expandable Polystyrene)
A habosítható PS előállításához a polimerizáció során, vagy utólag, nyomás alatt kis forrpontú folyadékot (többnyire pentán) adnak a PS gyöngyökhöz. Hő hatására a gyöngyök térfogata 2–50-szeresére megnő, és zárt
Folyamatos PUR hab gyártó berendezés

Polisztirol duzzasztó berendezés.

cellás habszerkezet alakul ki. A térfogatnövekedést a hőmérséklettel és a melegítés időtartamával szabályozzák. A habosítható PS feldolgozása a következő lépésekből áll Elő-habosítás. A habosítható PS gyöngyöket gőzzel fűtött kamrán viszik keresztül. A gyöngyök sűrűsége jelentősen csökken, de még nem éri el végső értékét. Pihentetés. 3–12 órán keresztül pihentetik a gyöngyöket. A pihentetés ideje alatt lassú zsugorodás lép fel, és a hab cellák fala szilárdabbá válik.
Formaadás.
Az elő-habosított gyöngyöket belehelyezik az alakadó formába, és gőzzel felmelegítik. Az alakadó forma lehet egyszerűen egy nagyméretű fém (alumínium) doboz, vagy présgépbe helyezhető forma. A habosítás után a formát vízzel lehűtik, és a terméket eltávolítják. Az EPS habokat könnyű megkülönböztetni az egyéb habosítási eljárással (pl. extrudált PS hab, integrálhab) előállított haboktól, mert a hab felületén jól látszódnak a gyöngyök.

forrás: http://www.tankonyvtar.hu/hu/tartalom/tkt/polimertechnika-alapjai/ch13s04.html

A weboldal tulajdonosa: Hőfék Kft. 1185 Budapest, Nyíregyháza utca 23. mobil:+36 20/372 5464 t+fax: 1 291 1566. © Copyright: Hőfék Kft.